מי ברזל ננו קולואידים

שימושים במי ברזל

 ייצור המוגלובין: הברזל משמש לייצור המוגלובין, חלבון בתאי דם אדומים המוביל חמצן מהריאות לכל חלקי הגוף.
 ייצור מיוגלובין: הברזל משמש גם לייצור מיוגלובין, חלבון המספק חמצן לשרירים.
 ייצור אנרגיה: המטרה העיקרית של הברזל היא לשאת חמצן בהמוגלובין של תאי הדם האדומים לשאר הגוף, כך שהתאים שלך יוכלו לייצר אנרגיה. עייפות מופחתת, איכות שינה משופרת, הפחתת עיגולים שחורים
 ביצועים פיזיים וסיבולת: ברזל חיוני לגוף כדי להעביר חמצן לשרירים ולכן חשוב גם לשמירה על שרירים בריאים. מחסור בברזל מפחית את הביצועים הגופניים של ספורטאים, כולל כוח, סיבולת, כוח, מהירות, קואורדינציה והתאוששות.
 מערכת חיסון בריאה: ברזל חיוני לתפקוד מלא של מערכת החיסון.
 במהלך הריון: במהלך ההריון, הגוף שלך צריך יותר ברזל כי נפח הדם בגופך גדל. הגוף שלך משתמש בברזל כדי ליצור דם כדי לספק חמצן כדי לתמוך בצמיחת התינוק שלך.
 מסייע לבריאות העור והשיער
 ייצור הורמונים: הגוף שלך זקוק גם לברזל כדי ליצור הורמונים מסוימים.

למי מתאים מי ברזל, דרכי שימוש והוראות אחסון

• משמש כתחליף תזונה נוזלי למחסור בברזל. יעיל עם בעיות ספיגה.
• לשימוש דרך הפה. שתיה- 30 מ"ל ליום (לגרגר ולבלוע). ילדים חצי מינון למבוגר. רצוי על הבוקר על בטן ריקה.
• אחסון: במקום קריר, יבש ומוגן מקרני שמש. ניתן לשמור במקרר. אחסון לא ראוי עלול לשנות את גודל החלקיקים ולהפחית באיכות.

ברזל במזון

נמצא במליסה, אצות ים, ירקות עליים, דגים, מוצרי חיטה מלאה, עדשים, חלמון ביצה ובמקורות רבים נוספים. מזונות המקשים על ספיגת ברזל: חלב ומוצריו, תרד, תה, קפה וסובין חיטה.

סימנים של מחסור בברזל:

מורגש כבעיות קוגניטיביות שונות, כגון בעיות קשב וריכוז, אפתיות, אדישות, עצבנות, אנמיה והתעייפות מהירה.
אנשים רבים שלא סבלו מחוסר ברזל אף פעם, מתחילים לסבול מבעיה זו אחרי גיל 50- 55. יש מחלות, בהן אסור או לא מומלץ שימוש בברזל בצורת תוסף מזון מכל סוג. למשל, הפטיטיס או המוכרומטוזיס.

 

סימנים של עודף בברזל:

שלשול דמי, בחילות קשות, קולפס, חיוורון, נשימה שטחית ובעיות דופק (חלש או מהיר מידי). במקרה של עודף ברזל השפתיים, כפות הידיים והציפורניים נהיים כחולים. עודף ברזל נמצא גם קשור לאי-ספיקת הלב ומחלות סרטן מסוימות.

שתף:

תוכן עניינים

לקביעת מפגש